Winnaar Gouden Stier
Axento wint IEX Gouden Stier Beste Online Vermogensbeheerder 2020!
Lees hier de motivatie van de jury »

Start met beleggen en ontvang een bol.com cadeaukaart t.w.v. €25*

Meer informatie »

Beleggen bij BlackRock

Leestijd ± 1 minuut
Laatste update: 06 okt 2021
Beleggen bij BlackRock

BlackRock is een vermogensbeheerder gevestigd in New York. Het is de grootste vermogensbeheerder ter wereld. Zo beheerde BlackRock aan het einde van 2019 maar liefst 7,4 biljoen dollar.

In dit artikel bespreken we het bedrijf BlackRock en waar BlackRock in belegt.

Hoe is BlackRock ontstaan?

BlackRock kent zijn oorsprong in 1987. Het bedrijf is opgericht door Laurence D. Fink. Het was hierbij de bedoeling om te beleggen in obligaties. BlackRock is een handelsnaam van BlackRock Investment Management

Tegenwoordig belegt BlackRock het vermogen van klanten in veel meer producten. Zo wordt er naast in obligaties ook in aandelen belegd. Verder heeft BlackRock een enorm aanbod aan passieve beleggingsproducten.

E-book ‘Is het nu een goed instapmoment?’

  • Moet ik instappen bij onrust?
  • Moet ik instappen na een sterke stijging?
  • Vermijd deze vicieuze cirkel?
  • Impact van het Coronavirus
  • Het perfecte instapmoment

Waarin belegt BlackRock?

Het grootste gedeelte van het vermogen wordt belegd in iShares. Dit zijn ETF’s die worden uitgegeven door BlackRock zelf. Deze iShares worden wereldwijd verhandeld en zijn de grootste uitgevers van ETF's.

Naast iShares wordt er ook belegd in financiële instellingen. Voorbeelden hiervan zijn verzekeraars en pensioenfondsen. In totaal heeft een belegger bij BlackRock keuze tussen 2681 beleggingsfondsen.

Algemene informatie over BlackRock

Het hoofdkantoor van BlackRock is gevestigd in New York. Verder heeft het bedrijf vestigingen verspreid door Europa, Amerika en Azië. 

In 2006 en 2009 vonden voor BlackRock belangrijke overnames plaats. In 2006 namen zij het bedrijf MLIM over. Dit zorgde ervoor dat het beheerd vermogen van BlackRock enorm steeg.

In 2009 nam BlackRock Barclays Global Investors over. Dit bedrijf was gespecialiseerd in indexfondsen. Deze overname zorgde ervoor dat BlackRock iShares kon uitgeven.

In januari 2020 heeft BlackRock een duurzame beleggingsstrategie centraal gesteld. Ook Heeft BlackRock andere ondernemingen onder druk gezet om aan het klimaatakkoord van Parijs te voldoen.

Het aandeel BlackRock op de beurs

Nadat in 1999 BlackRock al 165 miljard dollar in beheer had, besloten ze de beurs op te gaan. Zij staan genoteerd aan de New York Stock Exchange (NYSE). Per 1 december 2020 bedraagt hun koers $699. Bij de beursgang was dit $8,69.

Wanneer je bij de beursgang $1000 had geïnvesteerd, was dit bedrag nu 80,44 keer zo hoog geweest. Dit voorbeeld laat zien dat beleggen voor de lange termijn is.


Deel via social media:

Alles op uw gemak nog eens rustig nalezen?

  • Informatieboekje
  • Axento voorbeeldportefeuilles
  • 10 beleggingstips
  • Openingsformulieren

Axento informatiebrochure

Door uw gegevens in te vullen, kan Axento u benaderen voor marketingdoeleinden. Afmelden kan eenvoudig via info@axento.nl

Axento gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om het bezoek aan deze website makkelijker en persoonlijker te maken. Lees voor meer informatie ons cookiebeleid.