Winnaar Gouden Stier
Axento wint IEX Gouden Stier Beste Online Vermogensbeheerder 2020!
Lees hier de motivatie van de jury »

Start met beleggen en ontvang een bol.com cadeaukaart t.w.v. €25*

Meer informatie »

Beleggen in iShares

Leestijd ± 1 minuut
Laatste update: 15 sep 2021
Beleggen in iShares

Veel beleggers kiezen ervoor om hun risico’s te beperken door hun beleggingen te spreiden. Dit doen zij door hun vermogen onder te brengen in indexfondsen of ETF’s.

Je kunt beleggen in ETF’s door te beleggen in iShares. In dit artikel vertellen we wat iShares zijn en wat het te maken heeft met beleggen.

Wat zijn iShares?

iShares zijn Exchange Traded Funds van het bedrijf BlackRock. iShares zijn gevestigd op de meest bekende beurzen. Hierdoor zijn ze toegankelijk voor iedere belegger. De fondsen van iShares volgen meestal een aandelen- of obligatiemarkt.

In totaal biedt iShares meer dan 800 fondsen aan. Dit maakt ze de grootste aanbieder van ETF’s ter wereld. In totaal wordt er voor ongeveer 7,4 biljoen dollar belegd in iShares.

Beleggingen binnen deze ETF’s zijn verspreid tussen verschillende landen en sectoren. Denk hierbij aan emerging markets, verschillende indices en vastrentende waarden.

E-book ‘Is het nu een goed instapmoment?’

  • Moet ik instappen bij onrust?
  • Moet ik instappen na een sterke stijging?
  • Vermijd deze vicieuze cirkel?
  • Impact van het Coronavirus
  • Het perfecte instapmoment

Beleggen in iShares met de AEX

iShares biedt onder andere een ETF aan die de AEX volgt. Hiermee wordt je vermogen verspreid over de 25 grootste bedrijven van Nederland. Naast de AEX is het ook mogelijk om te beleggen in de grootste bedrijven uit andere landen.

iShares MSCI World UCITS ETF

iShares biedt ook een ETF aan uit de MSCI World Index. Dit is een index samengesteld door Morgan Stanley Capital International. De iShares MSCI World Index volgt aandelen uit 20 verschillende landen.

Deze iShares volgt alleen aandelen uit ontwikkelde landen. Sinds de introductie van dit fonds is er in totaal voor 155% aan rendement behaald.


Deel via social media:

Alles op uw gemak nog eens rustig nalezen?

  • Informatieboekje
  • Axento voorbeeldportefeuilles
  • 10 beleggingstips
  • Openingsformulieren

Axento informatiebrochure

Door uw gegevens in te vullen, kan Axento u benaderen voor marketingdoeleinden. Afmelden kan eenvoudig via info@axento.nl

Axento gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om het bezoek aan deze website makkelijker en persoonlijker te maken. Lees voor meer informatie ons cookiebeleid.