Winnaar Gouden Stier
Axento wint IEX Gouden Stier Beste Online Vermogensbeheerder 2020!
Lees hier de motivatie van de jury »

Start met beleggen en ontvang een bol.com cadeaukaart t.w.v. €25*

Meer informatie »

Handelen op de avondbeurs

Leestijd ± 1 minuut
Laatste update: 10 sep 2021
Handelen op de avondbeurs

Elke wereldwijde beurs kent een openingstijd en een sluitingstijd. Toch zijn handelaren tegenwoordig niet afhankelijk van deze tijden voor het verhandelen van aandelen. Dat komt door de avondbeurs. Hoe de handel op deze beurs werkt leggen we in dit artikel verder uit. 

Hoe vindt handel op de avondbeurs plaats?

Handel op de avondbeurs vindt plaats doordat er bedrijven zijn die aan meerdere beursindexen zijn genoteerd. Daardoor kan er nog steeds handel plaatsvinden na sluiting van de Euronext in Amsterdam. Dit valt dan ook niet onder officiële handel.

In Nederland vindt handel op de avondbeurs vooral plaats in aandelen die zijn aangesloten op de beurzen in New York en Amsterdam. Als de beurs hier is gesloten gaat de handel in het buitenland nog verder. 

Handel op de avondbeurs is in de Verenigde Staten populairder dan in Europa. Dit komt omdat de Amerikaanse beurs meer aandelen kent die in verschillende landen zijn genoteerd. 

E-book ‘Is het nu een goed instapmoment?’

  • Moet ik instappen bij onrust?
  • Moet ik instappen na een sterke stijging?
  • Vermijd deze vicieuze cirkel?
  • Impact van het Coronavirus
  • Het perfecte instapmoment

Voordelen van handel op de avondbeurs

Fondsen zoals Philips en Air-France KLM worden naast Nederland ook in de VS verhandeld. De koersen van deze aandelen bewegen nog tot 22:00 Nederlandse tijd. Dit in tegenstelling tot aandelen die alleen op de Nederlandse beurs staan genoteerd. Deze worden tot 17:30 verhandeld.

De handel op de avondbeurs geeft een indicatie van wat de koers van een aandeel de volgende dag gaat doen. Wanneer een belegger denkt te weten of een aandeel gaat dalen of stijgen, kan hierop worden ingespeeld met een future contract. Met het handelen op de avondbeurs kan meteen ingespeeld op grote veranderingen die buiten de openingstijden van de beurs plaatsvinden. 


Deel via social media:

Alles op uw gemak nog eens rustig nalezen?

  • Informatieboekje
  • Axento voorbeeldportefeuilles
  • 10 beleggingstips
  • Openingsformulieren

Axento informatiebrochure

Door uw gegevens in te vullen, kan Axento u benaderen voor marketingdoeleinden. Afmelden kan eenvoudig via info@axento.nl

Axento gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om het bezoek aan deze website makkelijker en persoonlijker te maken. Lees voor meer informatie ons cookiebeleid.