Winnaar Gouden Stier
Axento wint IEX Gouden Stier Beste Online Vermogensbeheerder 2020!
Lees hier de motivatie van de jury »

Start met beleggen en ontvang een bol.com cadeaukaart t.w.v. €25*

Meer informatie »

Het aangaan van een vroegpensioen

Leestijd ± 1 minuut
Laatste update: 14 jan 2021
Het aangaan van een vroegpensioen

Vanaf 2021 is het weer mogelijk om eerder te stoppen met werken. Personen die zware beroepen uitoefenen mogen drie jaar voor de AOW-leeftijd vervroegd met pensioen.

In dit artikel vertellen we alles over het vroegpensioen. Dit wordt ook wel het overbruggingspensioen genoemd.

Wat is een vroegpensioen?

Een vroegpensioen is bedoeld als tijdelijk ouderdomspensioen. Het vroegpensioen maakt het mogelijk om eerder met pensioen te gaan. Het vroegpensioen is een alternatief op de VUT-regeling. Dit staat voor Vervroegde uittreding en prepensioen. 

Voor 2021 kreeg de werkgever een boete voor vroegpensioen. Dit was geregeld in de Regeling Vervroegde Uittreding-heffing. Met ingang van het nieuwe jaar geldt deze boete niet meer.

Het vroegpensioen heeft betrekking op pensioenopbouw via de tweede pijler. Dit is geregeld via de werkgever. Daarnaast is er nog opbouw via de eerste pijler en derde pijler.

E-book pensioen beleggen

  • Hoe werkt pensioenbeleggen?
  • Voordelen van pensioenbeleggen
  • Spelregels van pensioenbeleggen
  • Wat zijn de kosten?
  • De aanpak van Axento

Vroegpensioen voor zware beroepen

Het vroegpensioen is mogelijk gemaakt voor mensen met zware beroepen. Zo is de RVU-heffing versoepeld. Dit houdt in dat €19.000 van het pensioen belastingvrij kan worden opgenomen. 

Een andere maatregel is het ineens uitkeren wanneer je met pensioen gaat. Dit zorgt er wel voor dat je na de AOW-datum minder pensioen ontvangt. 

Tot slot is het ook mogelijk om vakantiedagen op te sparen. Vanaf 2021 is het mogelijk om 100 weken aan vrije dagen op te sparen. Hiervoor waren dat 50 weken. Dit is ook mogelijk voor jongere werknemers die bijvoorbeeld op wereldreis willen. 


Deel via social media:

Alles op uw gemak nog eens rustig nalezen?

  • Informatieboekje
  • Axento voorbeeldportefeuilles
  • 10 beleggingstips
  • Openingsformulieren

Axento informatiebrochure

Door uw gegevens in te vullen, kan Axento u benaderen voor marketingdoeleinden. Afmelden kan eenvoudig via info@axento.nl

Axento gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om het bezoek aan deze website makkelijker en persoonlijker te maken. Lees voor meer informatie ons cookiebeleid.