Winnaar Gouden Stier
Axento wint IEX Gouden Stier Beste Online Vermogensbeheerder 2020!
Lees hier de motivatie van de jury »

Start met beleggen en ontvang een bol.com cadeaukaart t.w.v. €25*

Meer informatie »

Hoe werkt beleggen in een ACTIAM fonds?

Leestijd ± 1 minuut
Laatste update: 11 jan 2021
Hoe werkt beleggen in een ACTIAM fonds?

Binnen de financiële wereld zijn er enkele grote fondsbeheerders. Vermogensbeheerders kunnen hun vermogen bij deze fondsbeheerders onderbrengen. Dit kan bijvoorbeeld bij Morningstar of iShares

Een andere grote fondsbeheerder is ACTIAM. Eén van de kenmerken van deze fondsbeheerder is dat deze veel waarde hecht aan duurzaam beleggen.

Wat is een ACTIAM fonds?

ACTIAM is een fondsbeheerder gevestigd in Nederland. Het fonds staat er om bekend dat zij altijd rekening houdt met duurzaam beleggen. Dit laten zij onder andere zien door ieder aangeboden fonds een ESG-score te geven.  

Naast het toekennen van een ESG-score kijken ze naar meer dingen. Zo vindt ACTIAM de impact op de planeet, mens en klimaat net zo belangrijk als het rendement. Verder kent Morningstar aan ieder ACTIAM fonds een kredietrating toe. 

Tot slot beoordeelt ACTIAM bedrijven aan de hand van SDG-doelstellingen. Dit zijn doelstellingen die zijn geformuleerd door de Verenigde Naties. Deze doelstellingen moeten onder andere de gelijkheid in de wereld bevorderen.

E-book ‘Is het nu een goed instapmoment?’

  • Moet ik instappen bij onrust?
  • Moet ik instappen na een sterke stijging?
  • Vermijd deze vicieuze cirkel?
  • Impact van het Coronavirus
  • Het perfecte instapmoment

Fondsen van ACTIAM

In totaal beheert ACTIAM in hun fondsen een vermogen van meer dan 58 miljard. Axento belegt het vermogen van onze klanten onder andere in twee ACTIAM fondsen. Het gaat hier om de volgende twee fondsen:

●     ACTIAM Verantwoord Index Aandelenfonds Opkomende Landen

●     ACTIAM Verantwoord Index Aandelenfonds Wereld

Daarnaast heeft ACTIAM ook nog fondsen die specifiek beleggen in andere werelddelen. Verder bieden zij ook fondsen aan met verschillende soorten risico’s. Zo zijn er een neutrale, defensieve en offensieve mixfondsen.


Deel via social media:

Alles op uw gemak nog eens rustig nalezen?

  • Informatieboekje
  • Axento voorbeeldportefeuilles
  • 10 beleggingstips
  • Openingsformulieren

Axento informatiebrochure

Door uw gegevens in te vullen, kan Axento u benaderen voor marketingdoeleinden. Afmelden kan eenvoudig via info@axento.nl

Axento gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om het bezoek aan deze website makkelijker en persoonlijker te maken. Lees voor meer informatie ons cookiebeleid.