Winnaar Gouden Stier
Axento wint IEX Gouden Stier Beste Online Vermogensbeheerder 2020!
Lees hier de motivatie van de jury »

Start met beleggen en ontvang een bol.com cadeaukaart t.w.v. €25*

Meer informatie »

Pensioenopbouw via een beschikbare premieregeling

Leestijd ± 1 minuut
Laatste update: 21 dec 2020
Pensioenopbouw via een beschikbare premieregeling

Pensioenopbouw is in Nederland mogelijk op meerdere manieren. Zo zijn er bijvoorbeeld de eindloonregeling en de middelloonregeling. Dit zijn bekende manieren om pensioen op te bouwen.

Een minder bekende manier is de opbouw via de beschikbare premieregeling. In dit artikel vertellen we meer over deze manier van pensioenopbouw.

Wat is een beschikbare premieregeling?

Bij een beschikbare premieregeling wordt er maandelijks een premie betaald. De hoogte van de premie is afhankelijk van je salaris. Met de beschikbare premie wordt vervolgens belegd.

De hoogte van het pensioen staat dus niet vast. Het is namelijk afhankelijk van beleggingsresultaten. Met kapitaal op de einddatum wordt een pensioenuitkering aangekocht.

E-book pensioen beleggen

  • Hoe werkt pensioenbeleggen?
  • Voordelen van pensioenbeleggen
  • Spelregels van pensioenbeleggen
  • Wat zijn de kosten?
  • De aanpak van Axento

Soorten beschikbare premieregeling

Bij een premieregeling wordt er onderscheid gemaakt tussen twee soorten. Dit is de keuze tussen een vaste of variabele uitkering.

Bij een vaste uitkering is precies bekend welke premie je werkgever betaalt. De opbrengst van de premie is echter niet bekend. Dit komt omdat de opbrengst afhankelijk is van beleggingen. Na de pensioendatum krijg je een vaste uitkering.

De opbouw van een variabele uitkering verloopt hetzelfde. Wel is er één verschil. Na de pensioendatum is de uitkering variabel. Dit komt doordat de beleggingen na de pensioendatum blijven doorlopen. De uitkering kan lager maar ook hoger uitvallen. 


Deel via social media:

Alles op uw gemak nog eens rustig nalezen?

  • Informatieboekje
  • Axento voorbeeldportefeuilles
  • 10 beleggingstips
  • Openingsformulieren

Axento informatiebrochure

Door uw gegevens in te vullen, kan Axento u benaderen voor marketingdoeleinden. Afmelden kan eenvoudig via info@axento.nl

Axento gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om het bezoek aan deze website makkelijker en persoonlijker te maken. Lees voor meer informatie ons cookiebeleid.