Winnaar Gouden Stier
Axento wint IEX Gouden Stier Beste Online Vermogensbeheerder 2020!
Lees hier de motivatie van de jury »

Start met beleggen en ontvang een bol.com cadeaukaart t.w.v. €25*

Meer informatie »

Pink Sheets en de Over-the-Counter markt: hoe zit dat?

Leestijd ± 1 minuut
Laatste update: 14 jan 2021
Pink Sheets en de Over-the-Counter markt: hoe zit dat?

Dagelijks presenteert het National Quotation Bureau een overzicht van bied- en laatkoersen. Deze koersen hebben betrekking op aandelen die Over-The-Counter (OTC)
worden verhandeld. Een verzamelnaam voor deze bied- en laatkoersen zijn Pink Sheets . In dit artikel zullen wij deze verzamelnaam verder toelichten.

De Over-The-Counter markt

Op de OTC markt worden aandelen verhandeld door beleggers onderling. Hierbij worden de financiële producten dus niet via de beurs gekocht. De Pink Sheets geven een overzicht van bied- en laatkoersen van financiële producten die worden verhandeld op de OTC markt. Je kunt Pink Sheets aandelen herkennen door de aanduiding PK.

Een kenmerk van Pink Sheets aandelen is dat ze worden verhandeld voor een lage prijs. Dat komt, doordat het gaat om aandelen of obligaties van kleine bedrijven. Deze voldoen
meestal nog niet aan alle eisen voor een beursgang (IPO). Deze aandelen worden ook wel penny stocks genoemd.

Het handelsvolume op de beurs ligt veel hoger dan bij Over-The-Counter aandelen. Daardoor liggen de bied- en laatkoersen op de beurs dichter bij elkaar.

E-book ‘Is het nu een goed instapmoment?’

  • Moet ik instappen bij onrust?
  • Moet ik instappen na een sterke stijging?
  • Vermijd deze vicieuze cirkel?
  • Impact van het Coronavirus
  • Het perfecte instapmoment

Pink Sheets en OTCBB

Naast de Pink Sheets is er ook nog de Over The Counter Bulletin Board . De OTCBB zorgt voor afwikkeling van transacties buiten de beurs in Amerika. Tussen de Pink Sheets en de OTCBB zit een aanzienlijk verschil. De OTCBB markt is namelijk onderworpen aan regulering . Dit houdt in dat er controle is op de markt. Bij Pink Sheets is dat niet het geval. 

Doordat er geen controle wordt uitgeoefend op deze markt is de kans groter dat er aandelen van frauduleuze bedrijven worden verhandeld. Aandelen kopen via Pink Sheets wordt daarom vaak afgeraden. 


Deel via social media:

Alles op uw gemak nog eens rustig nalezen?

  • Informatieboekje
  • Axento voorbeeldportefeuilles
  • 10 beleggingstips
  • Openingsformulieren

Axento informatiebrochure

Door uw gegevens in te vullen, kan Axento u benaderen voor marketingdoeleinden. Afmelden kan eenvoudig via info@axento.nl

Axento gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om het bezoek aan deze website makkelijker en persoonlijker te maken. Lees voor meer informatie ons cookiebeleid.