Winnaar Gouden Stier
Axento wint IEX Gouden Stier Beste Online Vermogensbeheerder 2020!
Lees hier de motivatie van de jury »

Start met beleggen en ontvang een bol.com cadeaukaart t.w.v. €25*

Meer informatie »

Wat doet het Dutch Securities Institute?

Leestijd ± 1 minuut
Laatste update: 08 sep 2021
Wat doet het Dutch Securities Institute?

De financiële markt in Nederland staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank. Daarnaast wordt de markt in de gaten gehouden door het Dutch Securities Institute (DSI). Wat deze organisatie precies doet, leggen we je in dit artikel uit. 

Wat is het Dutch Securities Institute?

Het Dutch Securities Institute (DSI) bevordert en bewaakt de integriteit van de financiële sector. Dit doen zij door middel van personeelsscreening, certificering en het bijhouden van een openbaar register.

Daarnaast mag het instituut gebruik maken van tuchtrecht. Het doel van het DSI is het creëren van een sector waarin vertrouwd zaken kunnen worden gedaan. 

E-book ‘Is het nu een goed instapmoment?’

  • Moet ik instappen bij onrust?
  • Moet ik instappen na een sterke stijging?
  • Vermijd deze vicieuze cirkel?
  • Impact van het Coronavirus
  • Het perfecte instapmoment

DSI certificering

Personen werkzaam in de financiële sector kunnen zich laten certificeren bij het DSI. Wanneer iemand voldoet aan de voorwaarden, wordt hij opgenomen in het openbaar register van het DSI. Dit geeft aan dat de persoon is gescreend en vakbekwaam, deskundig en integer is. 

Bij het DSI kan iemand zich laten certificeren voor 1 van de 10 verschillende functiegroepen en voor Integriteit. Certificeren bij het DSI is niet verplicht, maar geeft wel een teken van kwaliteit. Het is daarom een belangrijk keurmerk.


Deel via social media:

Alles op uw gemak nog eens rustig nalezen?

  • Informatieboekje
  • Axento voorbeeldportefeuilles
  • 10 beleggingstips
  • Openingsformulieren

Axento informatiebrochure

Door uw gegevens in te vullen, kan Axento u benaderen voor marketingdoeleinden. Afmelden kan eenvoudig via info@axento.nl

Axento gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om het bezoek aan deze website makkelijker en persoonlijker te maken. Lees voor meer informatie ons cookiebeleid.