Wat is de VEB en wat doet deze vereniging?

Leestijd ± 1 minuut
Laatste update: 17 sep 2020
Wat is de VEB en wat doet deze vereniging?

De VEB is een afkorting voor de Vereniging van Effectenbezitters. Voor beleggers kan lidmaatschap van de vereniging voordelen hebben.

Dit komt doordat de VEB zich sterk maakt voor de belangen van hun leden. Wat de bezigheden en diensten van deze vereniging zijn, zullen we in dit artikel uitleggen.

Wat doet de VEB?

De VEB is een vereniging die de belangen van beleggers behartigt. Dat doet de VEB op verschillende manieren: 
 
Collectieve acties 
Juridische acties
Actief zijn in de media
Lobbyen bij de overheid en de Europese Unie
Actief zijn op aandeelhoudersvergaderingen. 
 
Ook schrijft de VEB verschillende artikelen op hun website voor hun leden. De onderwerpen van deze artikelen gaan over onderwerpen zoals bedrijfsanalyses of nieuwtjes over de aandelenkoersen. Deze onafhankelijke informatie kan erg handig zijn voor beleggers. 

VEB-acties

Beleggers die lid zijn van de VEB kunnen gebruik maken van een paar voordelen die zitten verbonden aan het lidmaatschap. Zo kunnen zij, wanneer zij zijn benadeeld door bijvoorbeeld banken of beursgenoteerde bedrijven, meedoen aan een collectieve actie van de VEB. 

Wanneer een grote groep beleggers door dezelfde instantie is benadeeld, dan onderneemt de VEB juridische stappen. Het doel hiervan is om de betreffende beleggers compensatie te geven.

Op dit moment heeft de VEB verschillende acties lopen, bijvoorbeeld tegen BP, SNS en Volkswagen. In alle gevallen werden beleggers gedupeerd. De VEB onderzoekt of compensatie voor deze beleggers mogelijk is en probeert dat te bereiken


Deel via social media:

E-book

E-book ‘Is het nu een goed instapmoment?’

  • Moet ik instappen bij onrust?
  • Moet ik instappen na een sterke stijging?
  • Vermijd deze vicieuze cirkel?
  • Impact van het Coronavirus
  • Het perfecte instapmoment

Alles op uw gemak nog eens rustig nalezen?

  • Informatieboekje
  • Axento voorbeeldportefeuilles
  • 10 beleggingstips
  • Openingsformulieren

Axento informatiebrochure

Door uw gegevens in te vullen, kan Axento u benaderen voor marketingdoeleinden. Afmelden kan eenvoudig via [email protected]

Axento gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om het bezoek aan deze website makkelijker en persoonlijker te maken. Lees voor meer informatie ons cookiebeleid.