Winnaar Gouden Stier
Axento wint IEX Gouden Stier Beste Online Vermogensbeheerder 2020!
Lees hier de motivatie van de jury »

Start met beleggen en ontvang een bol.com cadeaukaart t.w.v. €25*

Meer informatie »

Wat is zeer offensief beleggen?

Leestijd ± 3 minuten
Laatste update: 29 nov 2021
Wat is zeer offensief beleggen?

Wanneer je begint met beleggen is het belangrijk om een strategie te kiezen die bij je past. Hierbij spelen het risico dat je wilt en kunt lopen en je gewenste rendement een belangrijke rol. De drie belangrijkste strategieën waar je uit kunt kiezen zijn defensief beleggen, neutraal beleggen en offensief beleggen

Je kunt echter ook zeer offensief beleggen. In dit artikel leggen we uit wat zeer offensief beleggen inhoudt, welke kenmerken hieraan verbonden zijn en hoe je zeer offensief kunt beleggen bij Axento.

Wat betekent zeer offensief beleggen?

Een zeer offensieve belegger wil door middel van een zeer hoog risico, zo veel mogelijk rendement behalen. Hij of zij wil het vermogen dus flink zien groeien, en is bereid daar een zeer hoog risico voor te nemen. Je kunt er dus een veel hoger rendement mee behalen, maar het risico is ook veel hoger dan bij offensief, defensief of neutraal beleggen. 

Wanneer je zeer offensief belegt, loop je het grootste risico om (een deel van) je vermogen te verliezen. Daarom is het belangrijk om een lange beleggingshorizon aan te houden. Op die manier kun je jaren waarin verlies is geleden compenseren met jaren van winst. Wanneer je maar voor een korte periode wilt beleggen, is deze strategie dus geen goede keuze

Wanneer je zelf zeer offensief wilt beleggen, kies je risicovolle producten. Denk aan aandelen en hefboomproducten, zoals turbo’s of sprinters.

Je kunt je vermogen ook laten beleggen door een vermogensbeheerder of een bank. Wanneer je beheerd belegt, kies je voor het zeer offensieve risicoprofiel. Hieronder leggen we uit hoe zo’n profiel eruit ziet.

E-book ‘Is het nu een goed instapmoment?’

  • Moet ik instappen bij onrust?
  • Moet ik instappen na een sterke stijging?
  • Vermijd deze vicieuze cirkel?
  • Impact van het Coronavirus
  • Het perfecte instapmoment

Kenmerken zeer offensief beleggen

Er zijn geen regels voor hoe een zeer offensief risicoprofiel er precies uit moet zien.Er is dus geen eenduidige samenstelling van producten die alle zeer offensieve profielen aan moeten houden. Daardoor verschillen de profielen per uitgever van elkaar.

Het is dan ook belangrijk om de samenstelling of asset allocatie van het profiel na te gaan. Op die manier weet je precies de mate van offensiviteit. Je staat dan niet voor verrassingen wanneer het risico toch hoger of lager blijkt te zijn.

Ondanks de verschillen zijn er een aantal kenmerken die in alle zeer offensieve profielen terugkomen. Aandelen worden relatief als meer risicovol beschouwd dan obligaties. Een zeer offensief risicoprofiel bestaat daarom bijna alleen maar uit aandelen. Je loopt bij zeer offensief beleggen het hoogste risico. Er wordt bij dit profiel dan ook het hoogste rendement verwacht vergeleken met de andere risicoprofielen.

Zeer offensief beleggen bij Axento

Voor zeer offensief beleggen kun je natuurlijk bij Axento terecht. Bij ons is de standaard verdeling tussen aandelen en obligaties 90/10 bij een zeer offensief risicoprofiel. Deze verhouding noemen we de strategische asset allocatie.

Er is echter wel bewegingsruimte. Op korte termijn kan het percentage aandelen schommelen tussen de 80% en 100%. Daarbij kan het percentage obligaties variëren tussen 0% en 20%. Een afwijkende allocatie noemen we de tactische asset allocatie

Het verwachte bruto rendement van een zeer offensief risicoprofiel bij Axento is 7,3%.Wil je meer weten over zeer offensief beleggen en de verschillende profielen bij Axento? Lees dan eens het document Risicoprofielen van Axento op onze website.

Let op dat aan beleggen altijd risico’s verbonden zijn. Bij zeer offensief beleggen loop je een hoog risico om een hoog rendement te behalen. Hierbij kun je ook (een deel van je) vermogen verliezen. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. 

Lees hier ons artikel over de voordelen en nadelen van beleggen.


Deel via social media:

Alles op uw gemak nog eens rustig nalezen?

  • Informatieboekje
  • Axento voorbeeldportefeuilles
  • 10 beleggingstips
  • Openingsformulieren

Axento informatiebrochure

Door uw gegevens in te vullen, kan Axento u benaderen voor marketingdoeleinden. Afmelden kan eenvoudig via info@axento.nl

Axento gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om het bezoek aan deze website makkelijker en persoonlijker te maken. Lees voor meer informatie ons cookiebeleid.