Beste Juryleden,

 

Met genoegen nemen wij dit jaar opnieuw deel aan de verkiezing van de Gouden Stier voor 'Beste Online Vermogensbeheerder 2017'. Op deze websitepagina vindt u alle informatie met betrekking tot onze deelname.

 

Onderstaand vindt u een beleggingsvoorstel voor Daan Janssen. U kunt dit voorstel het beste online lezen. Het voorstel bevat namelijk twee videogedeeltes en een link naar een interactieve tool op onze website. Verder vindt u hieronder alle gevraagde aanvullende informatie uit Bijlage II.

 

Beleggingsvoorstel

​Om Daan Janssen zo goed mogelijk te informeren over onze dienstverlening hebben wij een persoonlijk beleggingsvoorstel opgesteld. U kunt dit voorstel het beste online lezen omdat er video's en links naar de website in zijn verwerkt. 

 

 

U kunt hier de video's bekijken. Klik hier (pop-up) of hier (nieuwe pagina) om de simulatietool te gebruiken.

 

​Bijlage II Aanvullende informatie

Hieronder vindt u alle gevraagde aanvullende informatie uit bijlage II.

 

1. Voorbeeld kwartaalrapportage
Na afloop van ieder kwartaal ontvangen klanten van Axento een persoonlijke kwartaalrapportage. Hierin is onder andere informatie opgenomen over de asset allocatie (met normgewichten en bandbreedtes), rendementen, risico's, transacties en kosten. Naast de persoonlijke rapportage van Axento hebben klanten ook toegang tot de kwartaalrapportage van BinckBank. Deze bevat een positieoverzicht, mutatieoverzicht en rendementsoverzicht.

 

Door op onderstaande links te klikken, kunt u de kwartaalrapportages van Axento en BinckBank downloaden.


2. Voorbeeld van de inlogomgeving
De inlogomgeving van Axento bestaat uit twee delen. Ten eerste beschikt Axento over een online omgeving voor het vaststellen van het beleggingsprofiel. Aan de hand van een vragenlijst en scenarioanalyse kan de klant zelf het geschikte beleggingsprofiel bepalen. Ten tweede beschikt de klant over een persoonlijke inlogomgeving, waarin 24 uur per dag de actuele situatie van de beleggingsportefeuille te zien is.

 

Om u een impressie van de inlogomgeving te geven, hebben wij hiervan een video gemaakt. In deze video tonen wij u beide inlogomgevingen.

 

 

Wilt u zelf de vragenlijst doorlopen en een beleggingsprofiel bepalen? Klik dan op onderstaande link.
 

Klik hier om uw beleggingsprofiel te bepalen >>

 

3. Communicatie met klanten

Axento onderscheidt drie verschillende communicatieonderdelen: a. Kwartaalberichten, b. Marktupdates/algemeen en c. Communicatie voorafgaand aan de dienstverlening

 

a. Kwartaalberichten

Na afloop van ieder kwartaal ontvangen klanten van Axento per e-mail een kwartaalbericht. Onderstaand kunt u de drie laatst verzonden kwartaalberichten inkijken. Klik hiervoor op onderstaande afbeeldingen. U kunt de artikelen lezen door op de blauwe linkjes onder de afbeeldingen te klikken. Als klanten op de knop 'Download uw persoonlijke rapportage klikken' ontvangen zij de kwartaalrapportage van Axento die u hierboven bij onderdeel 1 kunt inzien.
 

 

 

b. Marktupdates/algemeen
Bij belangrijke marktontwikkelingen of algemene zaken sturen wij onze klanten per e-mail een nieuwsbericht. Onderstaande kunt u een aantal nieuwsbrieven lezen die naar klanten zijn verstuurd. Klik hiervoor op onderstaande afbeeldingen.

 

 

 

c. Communicatie voorafgaand aan de dienstverlening

Met name bij online vermogensbeheer, zien we veel jonge en/of beginnende beleggers. Zij hebben vaak beperkte ervaring met de beweeglijkheid van de beurzen. Om die reden informeren wij klanten voorafgaand aan de dienstverlening zo goed mogelijk over de risico’s van beleggen. Voordat klanten beginnen met beleggen ontvangen zij in ieder geval twee documenten over de risico's van beleggen en de verschillende beleggingsprofielen. Door op onderstaande links te klikken, kunt u deze documenten downloaden. Voordat we beginnen met onze dienstverlening, ontvangen klanten ook altijd een persoonlijk beleggingsvoorstel. Dit voorstel is opgesteld aan de hand van de antwoorden en het gekozen beleggingsprofiel uit de online vragenlijst.

 

Op basis van onze ervaring met offline dienstverlening blijkt dat (potentiële) klanten zich niet altijd voldoende inlezen in online documentatie. We hebben er daarom voor gekozen om de vermogensbeheerovereenkomst en de belangrijkste informatie zowel fysiek per post als digitaal te versturen. Als het goed is heeft u ons fysieke informatiepakket reeds ontvangen.

 

Tijdens het openen van de beleggingsrekening houden we de klant per e-mail op de hoogte van alle vervolgstappen. Klik op onderstaande afbeeldingen om deze e-mails te bekijken.

 

 

4. Maandrendementen

Klik op onderstaande link om een Excel-bestand met de maandrendementen van Axento te downloaden. Let op: De rendementen vóór 1 januari 2016 zijn fictieve rendementen. Deze zijn berekend d.m.v. een backtest. Hierin is de startportefeuille van Axento teruggerekend tot en met 2011. Een beschrijving van deze backtest kunt u hieronder downloaden.

 

​5. Overige informatie

Om een zo goed mogelijk beeld te vormen van onze dienstverlening kunt u onderstaande documenten lezen. Hierin geven wij extra informatie over onder andere onze werkwijze, beleggingsbeleid, kosten etc. Deze documenten zijn ook terug te vinden op onze website en/of fysieke informatiepakket.

 

6. Pitch vermogensbeheerder

Axento vermogensbeheer maakt professioneel beleggen beschikbaar vanaf € 15.000,-. De mensen achter Axento hebben hun jarenlange kennis en ervaring gebundeld tot een eerlijk en robuust beleggingsproduct. Met behulp van indexfondsen beleggen wij wereldwijd in meer dan 1.200 verschillende aandelen en obligaties. Axento belegt zoveel mogelijk duurzaam en is onderscheidend door een optimale verhouding tussen rendement, risico en kosten. Beleggers bij Axento hebben 24 uur per dag, 7 dagen per week online inzage in de actuele situatie van het vermogen. Laat uw vermogen beheren door Axento, een vermogensbeheerder met jarenlange ervaring en een bewezen aanpak!​

 

 

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen hebben, dan vernemen wij die graag. U kunt hiervoor contact met ons opnemen via 0299-796061 of .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken).

 

Met vriendelijke groet,

 

Team Axento vermogensbeheer


Axento gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om het bezoek aan deze website makkelijker en persoonlijker te maken. Lees voor meer informatie ons cookiebeleid.