Hoe veilig is het?

Wij begrijpen dat u er zeker van wilt zijn dat uw geld veilig en beschermd is ondergebracht. Lees hieronder de meest gestelde vragen over de zekerheden van Axento.


Wat als Axento failliet gaat?

Mocht Axento failliet gaan, dan heeft dat geen invloed op uw ondergebrachte vermogen. Wij houden uw geld namelijk aan op een beleggingsrekening bij een depotbank (BinckBank) op uw eigen naam. Wij kunnen dus nooit aanspraak maken op uw geld.

Wat als Axento failliet gaat?

Wat als de depotbank failliet gaat?

Zelfs als een depotbank omvalt, is er nog niets aan de hand. Uw beleggingen vallen namelijk onder de beschermende werking van de Wet giraal effectenverkeer (WGE) of zijn ondergebracht in een zogenaamd Bewaarbedrijf. Uw beleggingen blijven hierdoor altijd buiten de boedel van de depotbank. Verder vallen liquiditeiten onder het reguliere depositogarantiestelsel.

Wat als de depotbank failliet gaat?

Kan Axento zomaar aan mijn geld komen?

Nee, dat kan niet. Gelden kunnen bij Axento alleen worden overgeboekt naar de door u opgegeven tegenrekening bij uw eigen bank. Wij kunnen en mogen uw vermogen alleen beheren volgens het door u gekozen beleggingsprofiel. Vooraf worden afspraken gemaakt over hoe uw vermogen wordt belegd, hoeveel risico u wilt en kunt lopen en welk rendement u mag verwachten.

Kan Axento zomaar aan mijn geld komen?

Wordt Axento ook gecontroleerd?

In Nederland mag niet iedereen financiële diensten aanbieden. Axento heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voor het verrichten van beleggingsdiensten en staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB). Klik hier voor de AFM-registratie van Axento.

Wordt Axento ook gecontroleerd?

Axento gaat verder

Om onze objectiviteit, onafhankelijkheid en integriteit te waarborgen zijn wij aangesloten bij verschillende organisaties en belangenverenigingen. Axento is geregistreerd bij het Dutch Securities Institute (DSI), de Stichting Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD) en de Vereniging van Vermogensbeheerders & Adviseurs (VV&A).

Alles op uw gemak nog eens rustig nalezen?

  • Informatieboekje
  • Axento voorbeeldportefeuilles
  • 10 beleggingstips
  • Openingsformulieren

Axento informatiebrochure

Door uw gegevens in te vullen, kan Axento u benaderen voor marketingdoeleinden. Afmelden kan eenvoudig via info@axento.nl

Axento gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om het bezoek aan deze website makkelijker en persoonlijker te maken. Lees voor meer informatie ons cookiebeleid.