De kerstrally: een cadeautje van de beurs

Leestijd ± 1 minuten Laatste update: 03 april 2020
De kerstrally: een cadeautje van de beurs

December is weer aangebroken. Sinterklaas is net het land uit en de kerstbomen worden opgetuigd. Voor beleggers is december ook een spannende maand. Want krijgen we dit jaar ook weer een kerstrally?

 

De kerstrally betekent dat de beurskoersen richting de kerstdagen en nieuwjaarsdag sterker stijgen dan gemiddeld. Historisch gezien is december sowieso een goede maand, maar rond de kerst lijken de beurzen er nog een schepje bovenop te doen.

 

Er is recent onderzoek gedaan naar het bestaan van de kerstrally. Wat blijkt: In de afgelopen 30 jaar zijn de beurzen rond de kerst in 75 procent van de gevallen gestegen. Met een rendement van ongeveer 2% is de kerstrally in Groot-Brittanië het sterkst.

 

Natuurlijk kunnen we met dit onderzoek niet voorspellen of de beurzen tegen het einde van dit jaar ook weer gaan stijgen. Rendementen uit het verleden bieden namen geen garantie voor de toekomst. Laten we hopen op een mooie jaarafsluiting op de beurzen en een goede start van 2017.

 

Wilt u starten met beleggen? Bij Axento vermogensbeheer kunt u uw geld laten beleggen vanaf € 15.000,-. Axento heeft een vergunning van de AFM en staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB). De mensen achter Axento beheren ruim 160 miljoen euro.


Deel via social media: