Beginnen met beleggen: Onze tips voor een vliegende start

Publicatie: 15 juli 2016

U wilt graag starten met beleggen. Waarschijnlijk heeft u dan een aantal vragen, zoals: Hoe kan ik beginnen, waar moet ik gaan beleggen, wanneer kan ik beleggen en met hoeveel kan ik beginnen te beleggen? In dit artikel gaan we in op de belangrijkste zaken die u moet weten. Zo maakt u als beginnende belegger een vliegende start.

 

Hoe te beginnen met beleggen?

Stel dat u wilt beginnen met beleggen. Bepaal dan eerst hoe u wilt gaan beleggen. Er bestaan grofweg drie verschillende beleggingsvormen:

•    Zelf beleggen op de beurs
•    Beleggen met hulp van een adviseur
•    Laten beleggen door een vermogensbeheerder

 

Om zelf, of met een adviseur te beleggen, heeft u kennis en ervaring van beleggen nodig. Onvoldoende kennis van zaken? Dan is de kans op verkeerde beslissingen groot. Ook als u samen met een adviseur gaat beleggen, speelt dit een rol. U blijft namelijk zelf verantwoordelijk voor de beleggingsbeslissingen.

 

Een vermogensbeheerder is een professionele partij die uw vermogen beheert. Uw vermogen wordt belegd aan de hand van vooraf gemaakte afspraken. Dit zijn bijvoorbeeld afspraken over hoeveel risico u wilt en kunt lopen. Vermogensbeheer wordt aangeboden door banken, zelfstandige vermogensbeheerders en tegenwoordig ook online. Een vermogensbeheerder is met name geschikt indien u zelf de tijd of kennis mist om te beleggen.

 

Wanneer en met hoeveel geld kan ik starten met beleggen?
Het is een misvatting dat u alleen kunt beleggen als je zeer vermogend bent. Je kunt zelf eenvoudig een beleggingsrekening openen, waarop je met elk gewild bedrag kunt gaan beleggen. Echter, omdat er ook kosten verbonden zijn aan beleggen, kun je beter beginnen als je een paar duizend euro hebt opgespaard. Er zijn online vermogensbeheerders waar je vanaf 10 of 20 duizend euro kunt beginnen. U kunt ook kiezen voor vermogensbeheerder die je persoonlijk begeleid.

 

Beginnen met beleggen bij Axento vermogensbeheer
Bij Axento vermogensbeheer kunt u vanaf € 15.000,- beginnen met beleggen. Axento is een online vermogensbeheerder en heeft een vergunning van de AFM en De Nederlansche Bank.
Op onafhankelijke vergelijkingswebsites krijgt Axento vermogensbeheer een 5-sterren beoordeling. Deze maximale score is gebaseerd op hoe transparant wij zijn, de kosten, onze organisatie, het beleggingsbeleid en ons risicobeleid. Wilt u vrijblijvend meer informatie ontvangen over Axento? Vraag dan hieronder onze brochure aan.


Deel via social media: