Beleggingsbeleid Axento

Wij zijn van mening dat uw vermogen op de lange termijn alleen kan groeien als het behoud van uw vermogen de basis vormt. Dit betekent onder andere dat wij uw beleggingen breed spreiden in duurzame ondernemingen.

 

Beleggingsstrategie
Voor het beheer van uw vermogen is vermogensbehoud belangrijk. Bij het inrichten van uw beleggingsportefeuille maken we daarom gebruik van zogenaamde ‘stijlfactoren’. Axento belegt uw vermogen in kwaliteitsbedrijven en bedrijven met lage volatiliteit (beweeglijkheid). Met deze factoren kan het risico binnen uw beleggingsportefeuille worden verlaagd, zonder dat het verwachte rendement afneemt. Lees hier meer over factorbeleggen.

 

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord beleggen
Axento belegt duurzaam en maatschappelijk verantwoord. Wij beleggen het grootste gedeelte van uw vermogen in ondernemingen die voldoen aan de 10 principes van de United Nations Global Compact. Dit zijn uitgangspunten op het gebied van mensenrechten, arbeidsomstandig-heden, milieu en anti-corruptie. Lees hier meer over duurzaam beleggen.

 

Uw vermogen optimaal gespreid met indexfondsen
Wanneer we uw vermogen gaan beleggen, bouwen we een goed gespreide beleggings-portefeuille voor u op. Door gebruik te maken van indexfondsen en ETF’s spreiden we uw vermogen wereldwijd over meer dan 1.200 aandelen en obligaties. Axento selecteert indexfondsen die breed gespreide beursindices volgen, een aantrekkelijk rendement bieden, lage kosten in rekening brengen en goed verhandelbaar zijn.