De kosten van vermogensbeheer

De kosten om uw vermogen te laten beleggen, bestaan uit drie verschillende onderdelen: De beheerkosten van Axento, de kosten van de depotbank en de beheerkosten van de beleggingsproducten.

1) Beheervergoeding Axento

Voor het beheren van uw vermogen brengt Axento een beheervergoeding in rekening. Tot een bedrag van € 50.000,- bedraagt deze vergoeding 0,70% per jaar, exclusief btw. Over het meerdere tot € 100.000,- is het tarief 0,60% en daarboven geldt een tarief van 0,50%. Er geldt een minimum van €30,- per kwartaal, exclusief btw. De vergoeding die u als klant betaalt, is onze enige bron van inkomsten. Wij werken niet met verborgen provisies of indirecte beloningen en zijn daarom volledig onafhankelijk.

2) Kosten Depotbank

De depotbank zorgt voor de bewaring van uw beleggingen en het uitvoeren van transacties. Axento werkt hiervoor samen met BinckBank. Het tarief dat u aan BinckBank betaalt is 0,15% per jaar. Voor het uitvoeren van transacties worden door BinckBank geen extra kosten in rekening gebracht. Bij het uitvoeren van transacties betaalt u wel spreadkosten op de beurs (gemiddeld 0,01% per jaar).

3) Beheerkosten beleggingsproducten

Voor de samenstelling van uw beleggingsportefeuille maakt Axento gebruik van ETF’s en indexfondsen. De kosten van deze beleggingsproducten liggen aanzienlijk lager in vergelijking met traditionele, actieve beleggingsfondsen. De gemiddelde beheerkosten bedragen 0,24% per jaar over het belegd vermogen.

 

Een uitgebreidere toelichting op bovenstaande kosten leest u in het document Duidelijk over kosten.

 

Bereken de totale verwachte kosten

Met onze kostentool kunt u zelf eenvoudig de totale verwachte kosten berekenen. Vul hieronder uw te beleggen vermogen in en kies een beleggingsprofiel. Besluit u klant te worden bij Axento vermogensbeheer? Dan ontvangt u een persoonlijk kostenoverzicht in uw beleggingsplan.

 

Bedrag Risicoprofiel