Duurzaam beleggen

Duurzaam beleggen levert naast een aantrekkelijk rendement ook maatschappelijke voordelen op.

Hoe werkt dat, duurzaam beleggen?

Axento belegt uw vermogen uitsluitend in beleggingsfondsen die niet-duurzame bedrijven actief uitsluiten. Daarmee stimuleren wij bedrijven, overheden en projecten die mens, milieu en maatschappij respecteren. Bovendien zijn bedrijven die duurzaam opereren meestal vooruitstrevend en innovatief. Deze focus op de toekomst vormt voor u de basis voor een goed rendement.

Hoe werkt dat,  [duurzaam beleggen?]

Richtlijnen Verenigde Naties

Voor al onze duurzame beleggingen geldt dat deze minimaal moeten voldoen aan de richtlijnen die zijn opgesteld door de Verenigde Naties. Deze richtlijnen zijn ondergebracht in de 10 principes van de United Nations Global Compact. Dit zijn uitgangspunten op het gebied van mensenrechten, arbeidsomstandigheden, milieu en anti-corruptie.

Eenvoudig bijdragen aan een betere wereld

Door een bewuste beleggingskeuze te maken, waarbij u rekening houdt met sociale prestaties van een onderneming, draagt u eenvoudig bij aan een duurzame wereld. Als u duurzaam belegt, investeert u niet in wapens, niet in bedrijven die mensenrechten schenden of het milieu ernstige schade toebrengen. Bij duurzaam beleggen speelt u bovendien in op belangrijke en kansrijke ontwikkelingen, zoals klimaatverandering, schaarste aan grondstoffen en water, demografische ontwikkelingen en groene energie.

Eenvoudig bijdragen aan een betere wereld

Financiële voordelen én maatschappelijke verantwoordelijkheid

Duurzaam beleggen levert naast financieel rendement ook maatschappelijke voordelen op. Als beleggers kunnen we bepaalde duurzame ondernemingen stimuleren, maar ook voorkomen dat bedrijven uw vermogen misbruiken voor milieuonvriendelijke of inhumane praktijken. Hoe populairder duurzaam beleggen wordt, des te meer bedrijven worden gedwongen om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Behoud van uw vermogen staat voorop

  • Hoe wij onze rendementen behalen;
  • De actuele beleggingsportefeuille;
  • Hoe wij risico's beperken;
  • De duurzame prestaties;
  • Openingsformulieren voor wie direct wil starten.

Axento informatiebrochure

Door uw gegevens in te vullen, kan Axento u benaderen voor marketingdoeleinden.
Afmelden kan eenvoudig via info@axento.nl

Duurzaam beleggen loont!

Uit de inmiddels jarenlange ervaring met duurzaam beleggen blijkt dat het rendement niet onder doet voor ‘gewoon beleggen'. Onderzoeken hebben aangetoond dat bedrijven die duurzaamheid serieus nemen, een gezonder toekomstperspectief hebben, en ook langer blijven bestaan dan bedrijven die daar minder of helemaal niet op letten. De duurzame resultaten van een onderneming beïnvloeden de financiële resultaten positief.

Axento gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om het bezoek aan deze website makkelijker en persoonlijke te maken. Door verder gebruik te maken van deze website gaan wij ervan uit dat u hiermee akkoord gaat. Lees voor meer informatie ons cookiebeleid.