Beleggen: Is nu het juiste instapmoment?

Veel mensen zijn voorzichtig om te starten met beleggen. Er wordt vaak getwijfeld over het instapmoment. Bijvoorbeeld vanwege het handelsconflict tussen de VS en China. Hieronder leggen we uit waarom het nu een goed moment kan zijn om te starten.

Spanningen zijn er altijd

“Wie wacht tot alle problemen de wereld uit zijn, vindt nooit een moment om te beleggen”, is een bekende beurswijsheid. Handelsoorlog, Brexit en de onvoorspelbaarheid van Donald Trump zijn genoeg redenen om nog even te wachten met instappen, zo lijkt het. Veel mensen besluiten vanwege deze redenen het instapmoment uit te stellen en de situatie even aan te zien. Door te wachten komt u meer te weten over de huidige situatie en het verleden, maar blijft de toekomst onvoorspelbaar. In de tussentijd loopt u wel vaak rendement mis.

Onrust op de beurs – aandelen goedkoop

Natuurlijk is het vervelend als beurskoersen dalen. Echter, het brengt ook voordelen met zich mee. Eén daarvan is dat beleggingen goedkoper worden. Je kunt namelijk tegen een lagere koers instappen of bijkopen. Een bekende uitsprak van Baron Rothschild luidt: “The time to buy is when there’s blood in the streets.” Ook superbelegger Warren Buffett weet wanneer het tijd is om aandelen te kopen: “Be fearful when others are greedy and greedy when others are fearful.”

Beleggen doe je voor de lange termijn

Beleggen is een langetermijnsport. Het is onverstandig om voor één of twee jaar te beleggen. De kans op verlies is dan namelijk groter. Een belangrijke vuistregel bij beleggen is: “Hoe langer u belegt, des te groter de kans op een positief resultaat.” Tijd zorgt ervoor dat u eventuele verliezen kunt goedmaken en een mooi rendement kunt opbouwen.

Starten met beleggen

Een goed beleggingsresultaat wordt niet bepaald door “timing the market”, maar door de “time in the market”. Een lange beleggingstermijn verhoogt de kans op een goed rendement. Uiteraard brengt beleggen risico’s met zich mee en het is belangrijk om u daarin te verdiepen. Een vermogensbeheerder kan u helpen inzicht te geven in de mogelijkheden die u hebt en te bepalen of beleggen ook bij u past. Het is in ieder geval zo dat hoe eerder u begint met beleggen, des te langer uw horizon en groter de kans op een positief rendement.

Wie zijn we

Axento vermogensbeheer is gevestigd in Volendam. Op dit moment beheren wij ruim 250 miljoen euro voor meer dan 1.250 klanten.

Axento maakt beleggen eenvoudig

Succesvol beleggen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Axento maakt beleggen voor u overzichtelijk, eenvoudig en verantwoord.

Alles op uw gemak nog eens rustig nalezen?

  • Informatieboekje
  • Axento voorbeeldportefeuilles
  • 10 beleggingstips
  • Openingsformulieren

Axento informatiebrochure

Door uw gegevens in te vullen, kan Axento u benaderen voor marketingdoeleinden. Afmelden kan eenvoudig via info@axento.nl

Axento gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om het bezoek aan deze website makkelijker en persoonlijker te maken. Lees voor meer informatie ons cookiebeleid.