Waarom duurzaam beleggen

Door bewuste beleggingskeuzes te maken, waarbij u rekening houdt met de duurzame prestaties van een onderneming, draagt u eenvoudig bij aan een betere wereld.

 

Eenvoudig bijdragen aan een betere wereld
Door een bewuste beleggingskeuze te maken, waarbij u rekening houdt met sociale prestaties van een onderneming, draagt u eenvoudig bij aan een duurzame wereld. Als u duurzaam belegt, investeert u niet in wapens, niet in bedrijven die mensenrechten schenden of het milieu ernstige schade toebrengen. Bij duurzaam beleggen speelt u bovendien in op belangrijke en kansrijke ontwikkelingen, zoals klimaatverandering, schaarste aan grondstoffen en water, demografische ontwikkelingen en groene energie.

 

Financiële voordelen én maatschappelijke verantwoordelijkheid
Duurzaam beleggen levert naast financieel rendement ook maatschappelijke voordelen op. Als beleggers kunnen we bepaalde duurzame ondernemingen stimuleren, maar ook voorkomen dat bedrijven uw vermogen misbruiken voor milieuonvriendelijke of inhumane praktijken. Hoe populairder duurzaam beleggen wordt, des te meer bedrijven worden gedwongen om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

 

Beleggen in duurzame bedrijven loont!
Uit de inmiddels jarenlange ervaring met duurzaam beleggen blijkt dat het rendement niet onder doet voor ‘gewoon beleggen'. Onderzoeken hebben aangetoond dat bedrijven die duurzaamheid serieus nemen, een gezonder toekomstperspectief hebben, en ook langer blijven bestaan dan bedrijven die daar minder of helemaal niet op letten. De duurzame resultaten van een onderneming beïnvloeden de financiële resultaten positief.