Winnaar Gouden Stier
Axento wint IEX Gouden Stier Beste Online Vermogensbeheerder 2020!
Lees hier de motivatie van de jury »

Start met beleggen en ontvang een bol.com cadeaukaart t.w.v. €25*

Meer informatie »

Wat is FOMO bij beleggen?

Leestijd ± 1 minuut
Laatste update: 24 dec 2020
Wat is FOMO bij beleggen?

FOMO is een psychologisch fenomeen waar veel mensen last van hebben, ook in de beleggingswereld. In dit artikel leggen we uit wat het precies inhoudt en wat de gevaren ervan zijn.

Fear Of Missing Out

De term FOMO staat voor Fear Of Missing Out, oftewel de angst om iets te missen of om buiten de boot te vallen. Dat kan van alles zijn, een feestje waar jij als enige niet bij kan zijn, de nieuwste smartphone die je collega wel heeft en jij niet, etc.

Ook bij beleggen is het een veel voorkomende sociale angst. Wanneer aandelen lange tijd steeds meer waard worden en anderen goed geld verdiend hebben op de beurs ontstaat dit gevoel. Je bent bang om de boot te missen en wilt ook graag instappen. Maar, werkt dit wel zo?

E-book ‘Is het nu een goed instapmoment?’

  • Moet ik instappen bij onrust?
  • Moet ik instappen na een sterke stijging?
  • Vermijd deze vicieuze cirkel?
  • Impact van het Coronavirus
  • Het perfecte instapmoment

Hoe ontstaat FOMO bij beleggen?

FOMO bij beleggen ontstaat wanneer het opeens heel goed gaat met een aandeel of met de beurs in zijn algemeen. Een bekend voorbeeld hiervan zijn Bitcoins. Men hoort opeens veel succesverhalen van mensen die snel miljonair geworden zijn door de handel in deze cryptomunt. Dat wil je natuurlijk niet missen.

Door de succesverhalen van cryptomiljonairs die door handig te beleggen in Bitcoins grote bedragen wisten te vergaren, werden Bitcoins immens populair. Deze zakten echter snel in waarde, waardoor de beleggers die handelden uit angst om het succes te missen, niet dezelfde resultaten boekten als de eerdere beleggers.

FOMO wordt vooral aangewakkerd door de media. Het is menselijk om FOMO te voelen, maar het is belangrijk om rationeel te blijven handelen. Doe eerst goed onderzoek voordat je belegt in aandelen waar anderen succes mee hebben geboekt. De piek van een bepaald aandeel kan immers al voorbij zijn.


Deel via social media:

Alles op uw gemak nog eens rustig nalezen?

  • Informatieboekje
  • Axento voorbeeldportefeuilles
  • 10 beleggingstips
  • Openingsformulieren

Axento informatiebrochure

Door uw gegevens in te vullen, kan Axento u benaderen voor marketingdoeleinden. Afmelden kan eenvoudig via info@axento.nl

Axento gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om het bezoek aan deze website makkelijker en persoonlijker te maken. Lees voor meer informatie ons cookiebeleid.