Handelsdagen Axento

Bij Axento kunt u iedere dinsdag kosteloos in- en uitstappen. Extra stortingen worden automatisch en kosteloos voor u meebelegd op deze handelsdag. U kunt hiervoor een automatische overboeking instellen bij uw bank.


Handelsdagen 2022*

Starten met beleggen bij Axento kan één keer per week. Wanneer de rekeninghouder(s) geïdentificeerd is/zijn door BinckBank en de gelden twee werkdagen voor de handelsdag op de rekening zijn bijgeschreven worden deze belegd. Ook bijstortingen worden elke dinsdag verwerkt indien de gelden twee werkdagen voor de handelsdag op de rekening zijn bijgeschreven. Alle stortingen die tijdig op de rekening zijn bijgeschreven worden automatisch belegd conform het gekozen risicoprofiel.


Onttrekkingen en beëindigingen worden eveneens op onderstaande handelsdagen verwerkt indien deze uiterlijk twee werkdagen voor de handelsdag bij Axento bekend zijn. Dergelijke verzoeken dient u per e-mail te sturen naar info@axento.nl vanaf het e-mailadres dat bij ons bekend is.januari

ma 03 januari
di 04 januari (alleen stortingen)
di 11 januari
di 18 januari
di 25 januari

februari

di 01 februari
di 08 februari
di 15 februari
di 22 februari

maart

di 01 maart
di 08 maart
di 15 maart
di 22 maart
di 29 maart

april

di 05 april
di 12 april
di 19 april
di 26 april


*Bij Axento is in principe elke dinsdag een handelsdag, en kan er in- en uitgestapt worden. Indien de handelsdag op een feestdag valt en/of de beurs gesloten is zal de handelsdag verplaatst worden naar de eerstvolgende werkdag. Bij Axento vindt elk kwartaal een herbalancering van uw beleggingsportefeuille(s) plaats. Dit gebeurt op de eerste werkdag van het kwartaal, mits dit niet op een feestdag valt en/of de beurs is gesloten zoals eerder genoemd. Alle handelsdagen die binnen 2 werkdagen vóór- en na de herbalancering plaatsvinden, komen te vervallen.

 

Op de handelsdag leggen wij uw aan- of verkooporders in. Tussen het moment waarop uw aan- of verkooporders worden ingelegd en de daadwerkelijke uitvoering kan één, twee of drie werkdagen verschil zitten. De koersen waartegen uw beleggingen worden aangekocht of verkocht, wijken hierdoor af van de koersen op het moment waarop de orders zijn ingelegd. Dit komt omdat Axento belegt in beleggingsfondsen. Deze hanteren een zogenaamde cut-off tijd voor het inleggen van orders. De verkoopopbrengst of aankoopwaarde kan hierdoor hoger of lager uitvallen dan de waarde op het moment van inleggen.

Axento gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om het bezoek aan deze website makkelijker en persoonlijker te maken. Lees voor meer informatie ons cookiebeleid.