Wat is pensioenbeleggen?

Met Axento Pensioenbeleggen bouw je pensioen op zonder dat je er omkijken naar hebt. Je profiteert van het rendement van beleggen op lange termijn én belastingvoordelen.


Voor wie is pensioenbeleggen?

Pensioenbeleggen is bedoeld voor iedereen met een pensioentekort. Vooral voor zelfstandigen en ZZP’ers is pensioenbeleggen aantrekkelijk, omdat je dan niet altijd automatisch pensioen opbouwt. Ook voor werknemers kan pensioenbeleggen verstandig zijn. Het pensioen bij je werkgever is niet altijd even goed, waardoor een aanvulling gewenst is.

Voor wie is pensioenbeleggen?

Belastingvoordelen

Met pensioenbeleggen kun je profiteren van belastingvoordelen. Zo is je inleg op een lijfrenterekening aftrekbaar. Ook betaal je geen vermogensbelasting. Je betaalt pas inkomstenbelasting in box 1 wanneer je de uitkering ontvangt, na je pensioenleeftijd. Op dat moment hoef je vaak minder inkomstenbelasting te betalen dan nu.

 

Wil je weten hoe het precies zit? Op de website van de Belastingdienst kun je alle informatie vinden over de aftrek van lijfrentepremies en belasting betalen bij een lijfrenterekening.

Belastingvoordelen

Ontvang het gratis E-book Pensioen beleggen

Voorwaarden van een lijfrenterekening

Om van de belastingvoordelen te kunnen profiteren, moet je je wel aan een aantal regels houden. Je mag tot een maximum bedrag per jaar op je lijfrenterekening storten. Dit bedrag is je jaarruimte. Hier kun je jouw persoonlijke jaarruimte berekenen. Ook is de rekening geblokkeerd en kun je het geld pas opnemen vanaf je pensioenleeftijd. Op de pensioendatum mag je het geld dan niet in één keer opnemen. Je koopt er een periodieke pensioenuitkering van aan.

 

Uitgebreide informatie over de voorwaarden omtrent een lijfrenterekening vind je op de website van de Belastingdienst.

Voorwaarden van een lijfrenterekening

Hoe werkt het?

Je opent bij Axento een lijfrenterekening. Daarop kun je periodiek geld storten. Dit geld wordt door ons belegd volgens je gekozen risicoprofiel. Wanneer je de AOW leeftijd hebt bereikt, koop je een uitkering aan van je opgebouwde vermogen. Je ontvangt dan maandelijks een uitkering als aanvulling op je pensioen.

Hoe werkt het?

Waardeoverdracht

Bouw je elders al pensioen op en wil je beginnen met Axento Pensioenbeleggen? Dan kun je je opgebouwde pensioen zonder problemen overdragen aan Axento. Wij zijn aangesloten bij het PSK. Daardoor is waardeoverdracht snel en makkelijk te regelen.
 

Alles op uw gemak nog eens rustig nalezen?

  • Informatieboekje
  • Axento voorbeeldportefeuilles
  • 10 beleggingstips
  • Openingsformulieren

Axento informatiebrochure

Door uw gegevens in te vullen, kan Axento u benaderen voor marketingdoeleinden. Afmelden kan eenvoudig via info@axento.nl

Axento gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om het bezoek aan deze website makkelijker en persoonlijker te maken. Lees voor meer informatie ons cookiebeleid.