Winnaar Gouden Stier
Axento wint IEX Gouden Stier Beste Online Vermogensbeheerder 2020!
Lees hier de motivatie van de jury »

Start met beleggen en ontvang een bol.com cadeaukaart t.w.v. €25*

Meer informatie »

Wat zijn transactiekosten?

Leestijd ± 1 minuut
Laatste update: 01 jul 2021
Wat zijn transactiekosten?

Transactiekosten zijn de gemaakte kosten bij het kopen of verkopen van een goed of dienst. Transactiekosten vertegenwoordigen de arbeid die nodig is om een product of dienst op de markt te brengen, waardoor industrieën ontstaan die zich richten op het faciliteren van uitwisselingen.

In financiële zin omvatten transactiekosten commissies van effecten makelaars. Deze commissies zijn het verschil tussen de prijs die door een verkoper wordt betaald en de prijs die de koper betaalt.

Lees in dit artikel meer over de kosten van beleggen.

Opsplitsen transactiekosten

De transactiekosten voor kopers- en verkopers zijn de betalingen die banken en tussenhandelaars ontvangen voor hun rollen. Transactiekosten zijn belangrijk voor beleggers, omdat ze een van de belangrijkste bepalende factoren zijn voor het netto rendement. Transactiekosten verminderen namelijk het rendement. Transactiekosten verminderen de hoeveelheid beschikbaar kapitaal wat geïnvesteerd kan worden.

Bij Axento zijn wij duidelijk over onze transactiekosten. Wij hebben een tool ontwikkeld waarbij u zelf eenvoudig de totale verwachte kosten kunt berekenen. Deze vergoeding die u als klant betaalt, is onze enige bron van inkomsten. Wij werken niet met verborgen provisies of indirecte beloningen en zijn daarom volledig onafhankelijk.

E-book ‘Is het nu een goed instapmoment?’

  • Moet ik instappen bij onrust?
  • Moet ik instappen na een sterke stijging?
  • Vermijd deze vicieuze cirkel?
  • Impact van het Coronavirus
  • Het perfecte instapmoment

Deel via social media:

Alles op uw gemak nog eens rustig nalezen?

  • Informatieboekje
  • Axento voorbeeldportefeuilles
  • 10 beleggingstips
  • Openingsformulieren

Axento informatiebrochure

Door uw gegevens in te vullen, kan Axento u benaderen voor marketingdoeleinden. Afmelden kan eenvoudig via info@axento.nl

Axento gebruikt cookies en vergelijkbare technieken om het bezoek aan deze website makkelijker en persoonlijker te maken. Lees voor meer informatie ons cookiebeleid.